Kinderuitjes

Schatkaart maken

 

Home:
-
Kinderuitjes

Rubrieken:
- Kinderfeestje tips
- Creatieve uitjes
- Pretparken
- Dierentuin
- Sportieve uitjes
- Lekker uit eten
- Feestversiering
- Spelletjes
- Themafeesten
- Kinderfeestje thuis
- Activiteiten
- Dans workshops
- Tropische zwembaden
- Kinderfeestje speurtocht
- Schatkaart maken
- Uitnodigingen maken
- Traktaties

Kinderuitjes in:
- Kinderuitjes Groningen
- Kinderuitjes Friesland
- Kinderuitjes Drenthe
- Kinderuitjes Overijssel
- Kinderuitjes Gelderland
- Kinderuitjes Flevoland
- Kinderuitjes Noord Holland
- Kinderuitjes Zuid Holland
- Kinderuitjes Utrecht
- Kinderuitjes Zeeland
- Kinderuitjes Noord Brabant
- Kinderuitjes Limburg

Handige links:
- Kinderuitje per regio
- Linkpartners


 

  Kinderfeest speurtocht - Schatkaart maken

Om de juiste sfeer te creëren voor een piratenfeest speurtocht maak je natuurlijk je eigen piraten schatkaart. Maak een kaart van de straat of buurt waar je woont en verberg de schat op de aangegeven plaats voor de speurders.

Stap 1
Pak een stuk papier en maak er een bal van zodat het papier is gekreukeld. Daarna vouw je de prop weer netjes open maak het papier weer een beetje recht. Hierdoor zal de schatkaart wat ouder gaan lijken. Als je van plan bent kopietjes te maken van één origineel, dan doe je dit natuurlijk alleen met de kopietjes.

Stap 2
Teken op het papier een eiland. Gebruik hiervoor het grootste gedeelte van het papier maar laat wel een hoekje vrij. Hier kan je de legenda van de schatkaart plaatsen. Deze legenda geeft aan wat de tekens en logo's op de schatkaart betekenen.

Stap 3
Voeg een aantal valkuilen toe en zet een gestippelde lijn die de route naar de schat weergeeft. Markeer de plaats van de schat met een grote X. Leuk de kaart verder een beetje op met bosjes, zwaarden of een papagaai. Teken bij de vindplaats van de schat een eng monster die de schat bewaakt.

Stap 4
Verbrand de randen van de schatkaart. Pas op! Je moet dit altijd onder toezicht of door een ouder laten doen! Gebruik een aansteker om ongeveer 1 cm rondom de kaart weg te branden en maak het vuur uit met een natte spons. Hierdoor lijkt het net een echte schatkaart!

Stap 5
Stop de kaart in een lege fles en deel deze uit aan de genodigden van het kinderfeestje. Bij het zien van deze uitnodiging zal iedereen graag op jouw feestje verschijnen!